Elmenne a világ legszebb falujába?

Publikálva: 2018.03.23.

A világ legszebb faluja címre jogosan pályázik egy nemrég épített üdülőfalu, ami nemcsak a szépségével tűnik ki, hanem azzal is, hogy önfenntartó ökofalu.

ökofalu

Vietnam egyik elszigetelt régiójában található a Topas Ecolodge, egy öko üdülőfalu. A komplexumot a természet szívébe álmodták, minden oldalról bámulatos domboldalak veszik körül.

világ legszebb

Az önfenntartó szálláshelyen 33 egyszobás bungaló található, és az építkezésnél figyeltek arra, hogy az házak helyben bányászott fehér gránitból készültek.

A turisták korábban a helyi falvakban pihenhettek meg, de olyan sokan érkeztek, hogy szükség volt egy fenntartható szállás kialakítására is, amivel megóvhatják az idillikus környezetet.

falu

A Topas Ecolodge rusztikus stílusban épült meg úgy, hogy tökéletesen illeszkedjen a tájba. A kisméretű házakat két kúp alakú dombon húzták fel. Az önfenntartás jegyében a komplexumhoz tartozik egy innovatív szennyvíztisztító rendszer is, továbbá minden termék és áru helyben készül.

világ legszebb

a világ legszebb faluja

falusi

A főként wellness kikapcsolódásoknak otthont adó üdülőfaluban televízió és internet sincs.

falusi wellness

A Topas Ecolodge a National Geographic elismerését is elnyerte és beválasztották a 21 legjobb olyan szálláshely közé, ahová akkor érdemes menni, ha törődünk a Földdel.

A 24.hu cikke nyomán, képek forrása: 24.hu, inhabitat.com

Oszd meg te is