Ultralite újrahasznosított technológia

Publikálva: 2016.03.1.

Ultralite újrahasznosított technológia

Az építők egészségének a védelmében…

A környezettudatosság és az újrahasznosítás az építőiparban is egyre fontosabb szemponttá válik. Lehetőségünk van már olyan termékeket használni otthonunk felújításához, amelyek egyrészt szakmai szempontból, másrészt pedig környezetbarát szempontból is előnyösek. Hogyan valósulhat ez meg? Az építőanyagok gyakran nagy mennyiségű és súlyos zsákokban állnak rendelkezésünkre. Ezeket szállítani, raktározni és emelni is kell, ami nagyban befolyásolja a kezelhetőségüket. Ráadásul, az sem mindegy környezetvédelmi szempontból, hogy egy minőségi termék mennyi újrahasznosított anyagot tartalmaz.

 

Az innovatív Ultralite Technológia környezetvédelmileg fenntartható megoldásokat kínál az építési munkálatokhoz. A technológia számos előnnyel rendelkezik:

  • alacsonyabb súlyú termékek előállítására fókuszál
  • a könnyebben mozgatható és kezelhető anyagok a szállítást is megkönnyítik, ezzel csökkentve a környezeti terhelést
  • jelentős mértékű az újrahasznosított anyagok felhasználása, amely akár a 30%-ot is elérheti

 

Újrahasznosított építőanyagA speciális Ultralite S1ragasztó csomagolása nagy mennyiségű újrahasznosított anyagból áll. A termék összességében több mint 30% újrahasznosított anyagot tartalmaz.  Az Ultralite S1 ragasztó másik előnye, hogy a LowDust technológia révén csökkentett porzású termék, vagyis jó választás lakásokhoz, épület felújításhoz, mert a kivitelező egészségét és a környezetet is óvja. A porszennyezés csökkenése a tüdő megóvása mellett a takarítás szempontjából sem mindegy. Az Ultralite S1 alacsony sűrűsége csökkenti a szállítási költségeket és egyszerűbb kezelést biztosít, ráadásul a fokozott kiadóssága 60%-kal kevesebb anyagszükségletet igényel hagyományos ragasztókhoz képest.

Szintén az innovatív Ultralite Technológiát alkalmazza a Mapei Ultralite S2 terméke, ami gazdaságosabb munkavégzést tesz lehetővé, nem véletlen, hogy a szakemberek gyakran ajánlják a kőporcelán lapok beltéri ragasztásához.

 

Mielőtt belefogunk a felújításba az anyagválasztást alaposan fontoljuk meg

 

  • Felújításkor gondoljunk a családunk és egyben a kivitelezők egészségére is!Gondoljunk a családunk és egyben a kivitelezők egészségére is!
  • Bátran merjünk új, innovatív technológiákat alkalmazni
  • Mindig kérjük ki szakember véleményét az otthonunkban ideálisan alkalmazható környezetbarát megoldásokról
  • a felújításra a jövőbe való befektetésként gondoljunk!
  • Keressük a gazdaságos és fenntartható építőipari megoldásokat!

 

Oszd meg te is