Geotermikus energia

Publikálva: 2016.03.18.

Geotermikus energiát hasznosító erőműAz utóbbi évtizedekben jelentős kapacitásbővítés zajlott a geotermikus energiát hasznosító erőművek esetében. Ez az alternatív energiaforrás a bolygónk belső hőtermeléséből ered és folyamatosan rendelkezésünkre áll.

A geotermikus energia hasznosítása hőszivattyú segítségével történik, amelynek működtetéséhez tovább energiaforrásokra is szükség van, amelyek például áramot termelnek. Azonban még így is jelentős energia megtakarítást tesznek lehetővé a hőszivattyús rendszerek.

Miért éri meg a geotermikus energiát használni napjainkban?

Hazánk geotermikus adottságai kiválóak: az energia kitermelésében rejlő potenciál kétszer nagyobb az európai átlaghoz képest!

  • Viszonylag olcsó a kitermelése a geotermikus energiának
  • Nem károsítja a környezetet szennyező és káros égéstermékekkel
  • A geotermikus erőművek fenntartási költsége viszonylag alacsony
  • Fűtésre  és áramtermelésre is alkalmas megújuló erőforrás a geotermikus energia

 

Lapozzon lefelé és olvassa el tippjeinket a geotermikus energia felhasználásához kapcsolódóan!

 

 

 

Geotermikus energiaGeotermikus energia előnyei és hátrányai

Kíváncsi arra, hogy miért hasznos ha hőszivattyús rendszerrel hasznosítja a geotermikus energiát? Milyen előnyei és milyen hátrányai vannak egy geotermikus rendszernek, akár az Ön otthonában? Most minden kérdésére választ kaphat!

 Tovabb_olvasom_gombII

 

Persze nem csak a napenergia felhasználásával óvhatjuk meg a környezetünket a káros energiaforrásoktól. Olvassa el, minként járul hozzá a biomassza és a napenergia is a fenntartható fejlődéshez és a tisztább környezethez.

Oszd meg te is