BioBlock ® technológia

Publikálva: 2016.03.18.

BioBlock® technológiaMivel nagyon sok építőanyag tartalmaz, szerves anyagokat, ezek jó táptalajt biztosíthatnak a mikroorganizmusoknak és gombáknak. Éppen ezért van szükség a penész elleni megoldásokra az építőiparban is, melyet a BioBlock technológia segítségével oldhatunk meg.

A Mapei kutatólaboratóriumában kifejlesztett BioBlock® technológia a fuga mikrostruktúrájában egyenletesen eloszló szerves molekulákat ad a habarcshoz, amelyek nagymértékben megakadályozzák a penészért felelős mikroorganizmusok megtelepedését a felületen. A BioBlock® rendszert a termékekbe építve, azokat penészesedés gátló képességgel látja el, így óvja a felhasználók egészségét.

 

BioBlock antibakteriális megoldást, anélkül, hogy az adott termékek teljesítményét rontaná. Ezzel egy további védelmi vonal épült be a Mapei fugázóanyagaiba, ragasztóiba, tömítő- és vízszigetelő termékeibe, amely segítségével megakadályozható a foltokat és akár szagokat okozó penészgombák szaporodása is.

BioBlock® technológia forradalmi megoldás, hiszen közvetlenül a gyártási folyamat során építik bele a termékbe a baktériumellenes technológiát, így nem oldódik ki az antibakteriális védőanyag,és a hatása sem csökken. Képzelje csak el: egy külső hatásnak kitett, frissen fugázott BioBlockos felületen csak nő a hatóképessége a technológiának!

BioBlock® rendszert hordozó termékek hozzájárulnak befektetéseik védelméhez és egy átfogó penészellenes védelmi stratégia kialakítását támogatják.

Oszd meg te is