7 apróság, amivel sokat spórol otthon

Publikálva: 2018.04.5.

Mindannyian szeretnénk védeni a környezetünket, de ez a 7 egyszerű dolog a pénztárcánkat is megkíméli, miközben tényleg teszünk a környezetért is.

A jó hír, hogy apróságokkal jelentős változást érhet el, és meglepően keveset fog pazarolni.

spórol

  1. Fogmosás közben ne folyassa a vizet

Döbbenetes: 127%-kal több vizet használunk, mint 1950-ben, és nem úgy tűnik, hogy a szám csökkenne. A fogmosás közben elfolyatott víz kis lépésnek tűnhet, de éves szinten rengeteget spórolhat, ha elzárja a csapot.

  1. Váltsa le a papírtörlőt

Mivel a papírtörülközők egyszeri használatra szolgálnak, eredendően nagyon sokat pazarolunk velük. Egyszerűen csak cseréljük le a használatukat, és térjünk vissza a konyharuhára. Ezzel sokkal kevesebb hulladékot termelünk, és védjük a környezetet.

  1. Nyomtasson a papír mindkét oldalára

Ha irodai környezetben dolgozik, akkor kétségtelenül tudja, hogy mit jelent a papír pazarolása. Így spórolhat a papírral (a tintával és az energiával): nyomtasson a papír mindkét oldalára!

  1. Szoktassa magát ahhoz, hogy mindig kikapcsol mindent

Gondolja át, az otthonában jelenleg milyen készülékek vannak áram alatt. A kávéfőző? A turmixgép? A kenyérpirító? A tévé? A telefontöltő? A lista végtelen. Bár valószínűleg nem használja ezeket a készülékeket ebben a pillanatban, mégis folyamatosan fogyasztják az energiát, feleslegesen. Egy átlagos otthonban 40 készülék van állandóan készenlétben, és ez a háztartások energiafelhasználásának akár 10 százalékát is jelenthetik. Egy kis odafigyeléssel hozzá lehet szokni, hogy az ilyen berendezési tárgyakat áramtalanítsuk, és mindig kapcsoljuk le a villanyt, ha nem szükséges a fényük.

  1. Vigyen magával palackot a víznek

Rengeteg műanyag palackot dobunk el, pedig igen egyszerű lenne egy személyes palackot a vízvételre rendszeresíteni. Amikor elindul otthonról, megtölti a palackot, így nemcsak a környezetet védi, hanem a pénztárcáját is kíméli.

  1. Ne dobja ki a maradékot

A statisztikák szerint a világ tehetősebb fele rengeteg ételmaradékot dob ki. Ha Ön is így tett eddig, gondolja át, hogyan lehet hasznosítani a maradékot, és próbáljon meg takarékoskodni az étellel.

  1. Találjon mindennek funkciót

Legyen kreatív, és kidobás helyett próbáljon meg a tárgyaknak új funkciót találni. Szerencsére gyakorlatilag bármi könnyen felcserélhető egy kicsit kreativitással – bármiből lehet tolltartó, de egy cipősdoboz is remekül hasznosítható, ha már nincs szükség rá az eredeti funkciójában.

Az apartmenttherapy cikke nyomán, kép is onnan.

Oszd meg te is