Green Innovation

Publikálva: 2016.03.29.

Green InnovationA Green Innovation a Mapei egészségért, környezetért és a környezettudatosságért tett törekvéseit foglalja össze. A cég évek óta kiemelt figyelmet fordít természet- és egészség barát termékek fejlesztésére a milánói kutatólaboratóriumában.

A Green Innovation fő célja: biztonságos termékek biztosítása a környezet, a kivitelezők és a végfelhasználók számára egyaránt.

A Mapei technológiailag fejlett és a legszigorúbb nemzetközi szabványok szerint tanúsított termékei mindig is jelentős szerepet játszottak a nagyszabású építkezési projektek tervezésében és kivitelezésében, a kiváló olasz minőséget képviselve.

A Mapei több éve mélyen elkötelezte magát a LEED minősítési rendszer által képviselt értékek mellett. A cég 2001 óta az amerikai U.S. Green Building Council, tagja. Ez szervezet dolgozta ki a Leadership in Energy & Environmental Design, vagyis a LEED rendszert, amely egy speciális pontozásos rendszer szerint minősíti és tanúsítja az épületeket.

A Mapei régóta sokat tesz azért, hogy az általa gyártott építési termékek, úgy a gyártás, mint a logisztika, a beépítés és az épülethasználat során a lehető legkevésbé jelentsenek terhelést a környezetre, és az emberi egészségre.

Ugyanakkor a Mapei környezet védelem iránti elkötelezettsége kiterjed a cég épületeire is, és valamennyi működésében jelenlevő folyamatára is. A cég több mint 150 terméke felel meg a LEED kritériumoknak és járul hozza az innovatív LEED minősítésű projektek létrehozásához.

A Green Innovation logóval ellátott összes Mapei termék a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos nemzetközi szabványoknak megfelelő.

Oszd meg te is