Vízhasználat csökkentése

Publikálva: 2016.05.4.

Vízhasználat csökkentése

Tudta, hogy egy átlagos háztartás vízfogyasztása naponta akár a több száz liter vizet is elérheti? Ez a fenntartható fejlődés  szempontjából nagy problémát jelent.

Kézmosás, mosogatás, WC öblítés, mosás, zuhanyzás (a sokkal pazarlóbb fürdésről nem is beszélve), csak néhány vízfelhasználási mód, ami a napi rutinhoz tartozik. Ráadásul a vízhasználat nagy részét a meleg víz teszi ki, amely még az elektromos energia fogyasztását is növeli.

Egy kis odafigyeléssel a hétköznapjainkban is számos lehetőségünk nyílik arra, hogy mi magunk is takarékoskodjunk a vízzel!

 

De mi a helyzet az építési munkálatok esetén?

 

A vízhasználatra itt kiváltképp figyelmet kell fordítani a fenntartható fejlődés érdekében, ami azt jelenti, hogy takarékosnak kell lenni a víz mellett minden egyéb természeti erőforrás használatával.

Ahogy a Mapei weboldalán  is olvasható valaki úgy tartja, hogy a saját, egyéni környezetvédő tevékenysége csak csepp a tengerben. Mi pedig úgy tartjuk, minden csepp számít.

A Mapeinél nem csak az építtetőink, kivitelezőink, valamint a környezetünk egészségét óvjuk, hanem személyesen mi magunk is teszünk otthonunkban azért, hogy a vízhasználatot mérsékeljük.

 

Lapozzon lefelé és olvassa el Víztisztítási, Víztakarékossági tippjeinket!

 

vízhasználat csökkentéseVíztisztítás

Földünk felszíni vízkészleteinek több mint 97%-a sós víz, a fogyasztásra alkalmas édesvíz készleteink csupán 2,5%-ot tesznek ki. Azonban az édesvíz sem jelenti automatikusan, hogy fogyasztásra alkalmas vizekről beszélünk. De mégis mit tehetünk mi magunk azért, hogy tiszta vizet juttassunk a szervezetünkbe!

Tovabb_olvasom_gombII

 

 

vízhasználat csökkentéseVíztakarékossági tippek

Egy kis odafigyeléssel a hétköznapjainkban is számos lehetőségünk nyílik arra, hogy mi magunk is takarékoskodjunk a vízzel! Olvassa el az egyszerűen alkalmazható Víztakarékossági tippjeinket és tegyen Ön is a fenntartható jövőért!

Tovabb_olvasom_gombII

 

Oszd meg te is