Megújuló erőforrások

Publikálva: 2016.05.4.

Megújuló erőforrások

A megújuló energiaforrások, ahogy nevük is mutatja, képesek természetesen úton újratermelődni vagy akár állandóan rendelkezésre állni. A fenntartható fejlődés és a környezetvédelem folyamatos ütemének biztosítása és a Földünket fenyegető energiaválság elkerülése miatt, az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a fenntartható fejlődést biztosító energiaforrások és energiafelhasználás.

Földünk megújuló energiaforrásainak legnagyobb előnye, hogy alternatívát jelent a hagyományos, környezetet károsító energiaforrások helyettesítésére, így az üzemanyag, áramtermelés és fűtés esetében csökkenthetjük a környezetünk terhelését.

A legfontosabb megújuló energiaforrásaink a napenergia, a vízi energia, a szélenergia, a geotermikus energia és a biomasszából nyerhető energia.

Lapozzon lefelé és olvassa el milyen megújuló energiaforrások állnak rendelkezésünkre!

 

megújuló erősorrásokNapenergia

A napenergiát – bár országonként eltérő arányban hasznosítható – már számtalan háztartás alkalmazza és élvezi az előnyeit a mindennapokban. A napenergia felhasználása pedig aktív és passzív módon is történhet. Nézze meg hogyan!Tovabb_olvasom_gombII

 

 

megújuló erősorrásokBiomassza

Az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező megújuló energiaforrásunk a biomassza. Többek között olyan állati és növényi eredetű hulladékok alkothatják, amelyek energetikailag hasznosíthatóak. Olvassa el milyen területen jelenthet alternatívát a biomassza!

Tovabb_olvasom_gombII

 

 

megújuló erősorrásokGeotermikus energia

Ez az alternatív energiaforrás a bolygónk belső hőtermeléséből ered és folyamatosan rendelkezésünkre áll! Nézze meg hol lehet ezt hasznosítani a geotermikus energiát a mindennapokban!

Tovabb_olvasom_gombII

Oszd meg te is