ISO 45001

Az ISO 45001 szabvány neve magyarul munkahelyi egészségvédelem és biztonság (OH&S) irányítási rendszer. Ez a tanúsítvány rendszerbe foglalja a cégek számára előírt biztonsági feladatokat, kötelezettségeket a munkahelyi munka-, egészség- és tűzvédelemhez kötődően.

A rendszer bevezetése és alkalmazása segít abban, hogy a vállalatok a vonatkozó jogszabályozásokkal összhangban legyenek és megfeleljenek azoknak. Az ISO 45001 előnye továbbá, hogy minimálisra csökkenti veszélyeztetettséget a munkahelyen, hiszen az előírások biztosítják, hogy a munkatársak biztonságát és egészségét megóvja a vállalat. Ennek következményeként pedig a kockázati tényezők, a balesetek és egészségre káros, nem várt események száma is jelentősen csökken. Ez pedig az állásidők csökkentésére is jótékonyan hat. A rendszer további előnye, hogy a biztonsági intézkedésekre fordított költségeket is hatékonyan enyhíti és optimalizálja.

A Mapei cégcsoport igazolt, magas minőségű építőanyag elállítására törekszik már évek óta, esetükben a fenntarthatóság nem csak fogalom. A vállalat aktívan használja az ISO 45001-et. Ezzel egy olyan egészségvédelmi, környezetvédelmi és biztonsági irányítási rendszert honosított meg a cégcsoport a gyáraiban, amely megfelel az európai szabványoknak.

Olaszországban a Mapei összes gyára teljes mértékben megfelel  az ISO 45001 követelményeinek.

Oszd meg te is