OHSAS 18001

Publikálva: 2016.06.1.

OHSAS 18001

 

Az OHSAS 18001 szabvány neve magyarul a Foglalkoztatási Egészség és Biztonság Irányítási Rendszernek, ami az angol Occupational Health and Safety Assessment Series elnevezésből ered. Ez a tanúsítvány rendszerbe foglalja a cégek számára előírt biztonsági feladatokat, kötelezettségeket a munkahelyi munka-, egészség- és tűzvédelemhez kötődően.

A rendszer bevezetése és alkalmazása segít abban, hogy a vállalatok a vonatkozó jogszabályozásokkal összhangban legyenek és megfeleljenek azoknak. OHSAS 18001 előnye továbbá, hogy minimálisra csökkenti veszélyeztetettséget a munkahelyen, hiszen az előírások biztosítják, hogy a munkatársak biztonságát és egészségét megóvja a vállalat. Ennek következményeként pedig a kockázati tényezők, a balesetek és egészségre káros, nem várt események száma is jelentősen csökken. Ez pedig az állásidők csökkentésére is jótékonyan hat. A rendszer további előnye, hogy a biztonsági intézkedésekre fordított költségeket is hatékonyan enyhíti és optimalizálja.

OHSAS 18001 Mediglia_LatinaA Mapei cégcsoport igazolt, magas minőségű építőanyag elállítására törekszik már évek óta, esetükben a fenntarthatóság nem csak fogalom. A vállalat aktívan használja az OHSAS 18001-et. Ezzel egy olyan egészségvédelmi, környezetvédelmi és biztonsági irányítási rendszert honosított meg a cégcsoport a gyáraiban, amely megfelel az európai szabványoknak.

Olaszországban a Mapei összes gyára teljes mértékben megfelel  az OHSAS 18001-nek.követelményeinek.

Oszd meg te is