ISO 9001 és ISO 14001

 

ISO 9001 szabvány rendszerbe foglalja a különböző üzleti folyamatok irányítását, így biztosítva a vevő centrikusságot. Lényegében a tanúsítvány hozzájárul ahhoz, hogy a cégek az ügyfeleik elégedettségét biztosíthassák, az elvárásaiknak hatékonyan megfeleljenek, új vevőket szerezzenek, miközben pedig a régieket megtartják.  Az ISO 9001 szabvány alapelemei nyolc minőségirányítási pontra bonthatóak. Ezek között szerepel a vezetés, a rendszerszemlélet, tényekre alapozott döntéshozatal, rendszeres fejlesztések, folyamatalapú megközelítés, munkatársak részvétele, a szállítókkal kialakított kölcsönösen előnyös kapcsolatok és a vevőközpontúság is.

Az ISO 14001 szabvány által igazolt vállalatok Környezetközpontú Irányítási Rendszert alkalmaznak a tevékenységük során. Ennek értelmében a rendszer segíti a cégeket, hogy csökkentség a környezeti hatásaikat, valamint környezetvédelem iránit elkötelezettségüket bizonyíthassák és beépíthessék a vállalat folyamataiba. Ez hosszú távon hozzájárul ahhoz, hogy a cégek a társadalmi elvárásoknak eleget tegyenek.

iso 9001 certiquality 250A tanúsítás hozzájárul ahhoz, hogy a vállalatok összhangba hozzák a jogszabályi, gazdasági és szociális kritériumokkal a környezetszennyezés megelőzésére és a környezetvédelme tett törekvéseiket.

A Mapei cégcsoport nem csak látszólagosan törekedik a fenntarthatóságra, hiszen rengeteg terméke rendelkezik környezetvédelmileg igazolt, magas minősítéssel. A vállalat többek között olyan egészségvédelmi, környezetvédelmi és biztonsági irányítási rendszereket használ, amelyek az európai ISO 9001 valamint az ISO 14001 szabványoknak megfelelnek.

A Mapei SpA 1994 óta alkalmazza az ISO 9001 rendszer szerint tanúsított minőségbiztosítási rendszert. Folyamatosan bővül a cégcsoport azon leányvállalatainak a száma, akik ezzel a tanúsítvánnyal büszkélkednek.

iso 14001 latina gbAz olasz székhelyű Mapei SpA létesítmények az ISO 14001 szerint tanúsított környezeti irányító rendszert használnak. Szerencsére ezt is egyre nagyobb létszámban alkalmazzák a cégcsoport létesítményei, a minőségbiztosítási rendszerhez hasonlóan.

A Mapei SpA az Európai Vegyipari Tanács tagja is, ahol részese a Responsible Care programnak 1992 óta, és rendszeresen publikál adatokat az éves Responsible Care riportban.

Oszd meg te is