2 évnyi szemete is elférhet egy befőttesüvegben, ha utánozza ezt a nőt

Publikálva: 2018.12.5.

Ön hetente hányszor üríti a szemetesét? Belegondolt már abba, hogy mennyi felesleges hulladékkal van tele a kukája, és ez mennyibe is kerül? Egy amerikai nő elhatározta, hogy véget vet a pazarló életmódjának és odafigyel a környezetére. Eredménye, hogy egy befőttesüvegben elfér 2 évnyi szemete. Nézzük meg, hogyan csinálta!

Lauren Singer tulajdonképpen hulladékmentesen él New York közepén, és ha neki sikerült, Önnek is sikerülhet. Első lépésként áttanulmányozta a szemetesét, és rájött, hogy rengeteg csomagolóanyagot dob ki. Ezért áttért a textilszatyrokra, a piacra saját dobozokkal, üvegekkel jár.

Második lépésként a komposztálható szeméttől szabadult meg, keresett egy helyet, ahol ezeket leadhatja. Ezzel a két lépéssel a szemét 80%-ától már meg is szabadult.

Végül áttért olyan használati tárgyakra, amik újrahasznosítható anyagokból készülnek, és maga készít sok használati cikket, például a fogkrémet, a dezodort és a sampont.

Nézze meg az alábbi videót, és gondolja át, Ön hogyan tud kevesebb szemetet termelni – végső soron a pénztárcája is meg fogja köszönni, nemcsak a környezet!

Képek a videóból.

Oszd meg te is