Hogyan óvhatja környezetét felújítás közben Ön is?

Publikálva: 2016.06.22.

Hogyan óvhatja környezetét felújítás közben Ön is?

Ön elhiszi, hogy az építőiparban a környezetvédelem fontos szempont, és építkezés, felújítás közben is lehet óvni a természetet? Hadd bizonyítsuk be, hogy igen!

Jó tudnia, hogy már az építőiparban és a MAPEI-nél különösképpen is kiemelt figyelem esik a természet megóvására, a környezetvédelemre és az alapanyagokkal dolgozó szakemberek egészségének megőrzésére, ezért olyan termékek kerülnek kifejlesztésre, amelyek mindháromnak megfelelnek.

Ez a ragasztók és kiegyenlítő-anyagok esetében fokozottan igaz: jó példa a MAPEI által fogalmazott ULTRA/BOND ECO termékcsalád, amely melegburkolatok fektetésére szolgál. Ez nemcsak környezetbarát, alacsony emissziójú termékeket jelent, hanem teljes körű kínálatot is: az aljzat elkészítéstől a kiegyenlítésen át a burkolatragasztásig minden munkafázisra található hathatós és környezetbarát megoldás.

A rendszer két tagja az ULTRAPLAN ECO önterülő aljzatkiegyenlítő és az ECO PRIM T univerzális alapozó, mindkettő megkapta a GEV EC-1 védjegyet:

felújítás

Az ULTRAPLAN ECO igazodik a Magyarországon lévő építőipari aljzatok széles választékához. A fejlesztők figyelembe vették a hazai, nem mindig szabványos minőségű aljazatok gyakoriságát, és ehhez illeszkedve alakították ki a termék műszaki paramétereit, így szinte bármelyik aljzatra biztonsággal fektethető. Megkötött állapotban kitűnő minőségű fogadó felületet biztosít bármilyen parketta-, PVC-, linóleum-, gumi-, parafa-, és padlószőnyeg, vagy kerámia burkolat számára.

felújítás

(kép forrása: http://village.blogs.pressdemocrat.com/files/2012/02/paperfamily.jpg)

10 kiváló tulajdonsága miatt hamar kedveltté is lett:

  • kitűnő terülő-képesség
  • zsugorodásmentesség
  • könnyű bedolgozhatóság
  • padlófűtéshez használható
  • görgős székkel terhelhető
  • gyorsan köt
  • felülete kemény, sima
  • 3-4 óra múlva járható
  • 12 óra múlva csiszolható
  • 12-48 óra múlva burkolható, parketta burkolat is fektethető rá

Az ECO PRIM T olyan diszperziós, akril bázisú alapozó, amely oldószermentes és nagyon alacsony az illékony szervesanyag (VOC) kibocsátása.

A terméket univerzális alapozóként használhatjuk az aljzatkiegyenlítő anyagok tapadásának fokozására, minden nedvszívó és nem-nedvszívó aljzatra (például cement, gipsz, magnezit, esztrich, meglévő kerámiaburkolat, öntött aszfalt, faforgácslap stb.)

További kiváló minőségű, a környezetre nem ártalmas alapanyagainkat a www.mapei.hu oldalon ismerheti meg részletesen. Védjük közös erővel a környezetet, teremtsünk együtt élhető világot!

Oszd meg te is