Ma már nem lehetetlen: környezetbarát megoldásokkal fektetheti le otthona parkettáját, padlóját

Publikálva: 2016.06.21.

Ma már nem lehetetlen: környezetbarát megoldásokkal fektetheti le otthona parkettáját, padlóját

20_2

Mivel Önnek is a legfontosabb gyermeke, családja egészsége, ezért hadd mutassunk be egy olyan padlóburkolási megoldást, ahol még a segédanyagok, a ragasztók is környezetbarát megoldással készültek.

Hogy ne kelljen féltenie gyermekét, ha a padlón játszik.

Hogy biztos lehessen benne, hogy olyan segédanyaggal lett rögzítve parkettája, padlója, amely semmiféle allergiás reakciót nem vált majd ki gyermekéből, családtagjaiból.

De felmerül a kérdés: mitől környezetbarát egy segédanyag?

Mitől környezetbarát egy segédanyag?

Tegyük fel, hogy Ön otthona egyik helyiségét nagyméretű GRES lapokkal burkolná.

  • Ha az aljzatkiegyenlítést ULTRAPLAN ECO 20, 1-10 mm közötti rétegvastagságban alkalmazható aljzatkiegyenlítővel…
  • A ragasztást ULTRALITE S1 MSZ EN 12004 szerint C2TE S1, cementkötésű, fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, alakváltozásra képes ragasztóhabarccsal…
  • A fugázást pedig ULTRACOLOR PLUS MSZ EN 13888 CG2WA, cementkötésű, fokozott terhelhetőségű, alacsony vízfelvételű, magas kopásállóságú fugázóval oldja meg, akkor Ön elmondhatja, hogy új padlója kizárólag környezetbarát anyagokból áll. De pontosan miért is?
  1. A) Az ULTRAPLAN ECO 20 a GEV Emicode szerint EC1R nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású termék. Ráadásul hazai termék, ami azért fontos, mert környezetvédelmi szempontból az egyszerű szállítás is lényeges.
  1. B) Az ULTRALITE S1 a GEV Emicode szerint szintén EC1R besorolású, nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású anyag. A termék nagy előnye még, hogy nagyjából 30%-ban újrahasznosított alapanyagot tartalmaz. Emellett könnyített súlyú, közel 60%-kal jobb kiadóságú.

Ezek a tulajdonságok pedig mind a szállítási, mind az anyagmozgatási költségekben és a kisebb környezetterhelésben is megmutatkoznak. Fontos kiemelni még, hogy bekeverése során megközelítőleg 90%-kal kevesebb por képződik, mint a hagyományos ragasztóhabarcsoknál. Ezzel pedig a tüdőnket, szemünket, fülünket és bőrünket is védjük.

  1. C) Az ULTRACOLOR PLUS a GEV Emicode szerint EC1Plus, azaz nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású termék. De ez még nem minden: a Drop Effect vízlepergető technológia, valamint a Bio Block penészesedés gátló technológia egy igazán hasznos terméket eredményez.

Sőt, ma már a parketta lakkozását is megúszhatjuk fejfájás és kemikália szag nélkül. Hogyan? Már mutatjuk is…

Parkett lakkozás után sincs többé szúrós szag, fejfájás a kemikáliáktól

Míg pár éve még természetes velejárója volt a parkettafelújításnak a lakkozást követő „kemikália szag”, manapság megfelelő segédanyag választással ez a probléma elkerülhető.

A Mapei ULTRACOAT lakkrendszere már számtalan helyen bizonyította tartósságát és környezetbarát tulajdonságait.

Milyen termékeket tartalmaz a Mapei ULTRACOAT lakkrendszer?

  1. Az ULTRACOAT UNIVERSAL BASE egy egykomponensű, vizes bázisú, nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású, MNP mentes alapozó.
  2. Az ULTRACOAT AQUA PLUS egy oldószermentes, szagtalan, vizes bázisú, MNP mentes, csiszolatporral keverendő hézagoló anyag.
  3. Az ULTRACOAT EASY PLUS a GEV Emicode szerint EC1 besorolású, nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású, vizes bázisú poliuretán lakk.

Természetesen építőanyagoknál sohasem lehet csak a környezetvédelem a szempont. Ugyanilyen fontos a tartósság, a biztonság is. Hiszen egy leváló csempe megsértheti a gyermekét, egy felpúposodott parkettában elbotolhat egy idősebb családtag. Szerencsére azonban ma már több olyan segédanyag létezik, amelyben a minőségi és a környezetvédelemi technológiák kéz a kézben járnak. Ezért érdemes pár perccel, 1-2 órával több időt szánni a segédanyagok kiválasztására. Reméljük, ebben segítségére volt ez a cikk.

Mapei egészség- és környezetvédelem: http://www.mapei.com/HU-HU/good.asp

 

Oszd meg te is