12 bizonyíték, hogy a Mapei még 200 év múlva is építkezni akar

Publikálva: 2017.04.12.

12 bizonyíték, hogy a Mapei még 200 év múlva is építkezni akar

Április 22-én van a Föld napja, amikor kiemelt figyelmet kap bolygónk jövője és a környezetvédelem. A Mapei büszke arra, hogy olyan elvek és stratégiák mentén működik, amelyek garantálják, hogy még a dédunokáink unokái is hálásan gondoljanak vissza ezekre az évtizedekre.

Összeszedtünk 12 bizonyítékot arra, hogy a Mapei és mindazok, akik a Mapei termékeit használják, hogyan tesznek ténylegesen is a Földért.

  1. Így kezdődött: Az elkötelezettség története

A MAPEI már az 1980-as években bevezetett a világpiacra egy vizesdiszperziós. Nagyon alacsony oldószertartalmú termékcsaládot, amelynek termékeit a kanadai kutatólaboratóriumában fejlesztették ki, majd az összes Mapei gyárban gyártani kezdtek.

   2-3. Két technológia a felhasználók egészségéért: BioBlock® és Low Dust technológia

A MAPEI kutatólaboratóriumában kifejlesztett BioBlock technológia nagymértékben megakadályozza a penészért felelős mikroorganizmusok megtelepedését a felületeken. A Low Dust technológia pedig azt jelenti, hogy a bekeverés és a zsákok elhelyezése során tapasztalható jelentős por kibocsátás csökken, és ez tisztább környezetet és tisztább munkahelyet jelent.

4. LEED: Leadership in Energy and Environmental Design

A Mapei több mint 150 féle, a LEED követelményeknek megfelelő terméket gyárt, és ezzel a legátfogóbb választékot kínálja az építőiparban. A MAPEI az éves bevételének 5%-át fordítja kutatási és fejlesztő munkára, és a kutatási és fejlesztő munka 70%-a közvetlenül a LEED-nek megfelelő termékekre irányul.

  1. Green Label Plus tanúsítvány

Jelenleg több mint 25 MAPEI terméknek van Green Label Plus tanúsítványa. A ragasztókra, ragasztóhabarcsokra vonatkozó önkéntes ipari teszt program magas minőségű szabványokat állapít meg a beltéri levegőminőség növelésére.

  1. Kutatás és fejlesztés

A MAPEI-nek 10 Kutató- és fejlesztőlaboratóriuma van szerte a világban, ezek olyan megoldásokon dolgoznak, amelyek a környezeti és a beltéri levegő minőségét a lehető legnagyobb mértékben növelik. Valamint nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátásúak (VOC), illetve nagyarányban tartalmaznak újrahasznosított anyagot.

  1. Energiamegőrzés

A MAPEI gyárakban a gyártásra fordított energiaszükségletet folyamatosan optimalizálják.

  1. Szállítmányozás

A hatékony szállításra illetve anyagküldésre a MAPEI saját vonatokat használ, és lehetőség szerint a gyárakat a piacok közelébe telepítette. Ezek miatt csökken az üzemanyag használat, valamint a tehergépjárművek levegőszennyezése: egy 12 tehervagonból álló vasúti szerelvény ugyanannyi árut képes szállítani, mint 36 kamion.

  1. Újrahasznosítás

A MAPEI 56 gyára iparilag újrahasznosított anyagokat használ kb. 4% és 10% közötti tömegarányban, de az Ultralite S1 például több mint 30% újrahasznosított anyagot tartalmaz. A csomagolások is környezetfenntartóak, mert döntő mennyiségben újrahasznosított anyagokat, mint inkább új anyagokat tartalmaznak (létezik például vízben oldódó csomagolás is).

  1. Zöld képzés

A szakemberek és a tervezők részére a MAPEI olyan különleges képzéseket is tart, amely a környezetvédelmileg fenntartható termékek használatával illetve azok tervezési lehetőségeivel foglalkozik.

  1. Zöld beruházások

De a MAPEI nemcsak tanítja, hanem alkalmazza is a zöld tudást: az új MAPEI gyárakat a LEED tanúsítás elérésére tervezik és építik.

  1. Globális környezetvédelem

A MAPEI elfogadta az ISO 14001, OSHAS és EMAS szerinti környezetvédelmi menedzsment rendszert, amelyek a működés közben a környezetre ható negatív terhelés csökkentésén dolgoznak. A MAPEI a Responsible Care-hez (azaz a Felelős Gondoskodáshoz), a nemzetközi vegyipari kötelezettségvállaláshoz is ragaszkodik a fenntartható fejlődés miatt. Minden évben környezetvédelmi nyilatkozatot ad ki a gyárai működéséről.

Oszd meg te is