Szemétből készült Adidas cipő

Publikálva: 2016.03.1.

Szemétből készült Adidas cipő

Évek óta nő a Csendes-óceánon sodródó az USA-beli Texas állam méretével megegyező, óriási közel 600 ezer négyzetkilométeres szemét-sziget. A hatalmas közfelháborodást keltő szemét mennyiség kialakulásának az oka sajnos az utcán keletkező hulladék, ami a csatornákon keresztül szépen lassan belekerül a természetes vizeinkbe, átfolyik a folyókon és végül az óceánokban gyűlik össze. Ez a rengeteg hulladék az Adidas céget is megérintette, akik a szemétből készítettek sportcipőt a Parley For The Ocean – óceánok szennyezése ellen tevékenykedő szervezettel való együttműködés révén.

A lábbeli elsősorban a műanyag vizekben lebegő szemétből és eresztő hálókból készült. Az óceánok mélyén használatos hálót egy illegálisan tevékenykedő halászhajóról szerezték be, míg a szemetet egy közel 4 hónapos expedíció során a The Sea Shepherd Conservation Society gyűjtötte be a cipőhöz.

A lábbeli felsőrészéhez használták fel a műanyag hulladékokat, a halászháló pedig ennek a külső borítására került. Arról sajnos nem adtak pontos információt, hogy a cipő mekkora arányban tartalmazza az újrahasznosított anyagokat.

Egyelőre tömeggyártásról nem tudni, de azt beszélik, hogy hamarosan megjelennek az újrahasznosított anyagokat is tartalmazó Adidas lábbelik is a piacon. Bízzunk benne, hogy a jövőben a halászhálók és a műanyag tengeri hulladék újrahasznosításra kerül és inkább a lábunkon hordjuk egy dizájnos edzőcipő formájában, nem pedig a természetes vizeinket szennyezzük vele.

Forrás: http://www.piacesprofit.hu

Oszd meg te is