Tippek a bioetanol felhasználására

Publikálva: 2016.03.21.

Új autó vásárlását tervezi? Gondoljon a környezetére és válasszon modern flexifuel technológiájú modellt! Autójának mindegy, hogy bioetanol vagy benzin, akár a kettő keverékével is használható.

bioetanol

Környezetbarát járművet szeretne, de új autót nem vásárolna? Napjainkban a legtöbb benzines autó típus átalakítható az etanolos használatra.

Sőt, a korszerű technikáknak köszönhetően akár teljes értékű etanolosként vagy benzinesként is tudjuk használni a kocsinkat! Mire érdemes figyelni?

  • Vizsgáltassa meg autóját, hogy az injektorok megfelelnek-e az univerzális (etanolos és egyben benzines) üzemanyag használatnak!
  • Karburátoros autóknál kérje ki szerelője a tanácsát az átalakításról!
  • Átalakítás nélkül elméletileg fele-fele arányban bírnia kell az autóknak az etanol és a benzin keveréket, azonban sok típusnál ez motorkárosodást okozhat, ezért mindenképpen egyeztessen autószerelőjével az E85-ös üzemanyag használat előtt!

 

Keresse meg az Önhöz legközelebbi E85-öt is árusító benzinkutat a Magyar Bioetanol Szövetség oldalán!

Természetesen nem csak a biomasszából nyert energia felhasználásával óvhatjuk meg a környezetünket a káros energiaforrásoktól. Olvassa el minként járul hozzá a napenergia és a geotermikus energia is a fenntartható fejlődéshez és a tisztább környezethez!

Oszd meg te is