Ön beköltözne ebbe a mobil ökokapszulába?

Publikálva: 2018.08.16.

Úgy gondolja, hogy Ön mindent megtesz, és környezettudatosan él, kíméli és védi a környezetét, ahogy csak tudja? Vannak, akik még messzebb mentek el ebben, és megalkották az önfenntartó és teljesen környezetvédő otthont. Ami ráadásul még mobil is. Lehet, hogy ez a jövő? Ismerje meg a részleteket!

Hogyan működik a 8 négyzetméteres miniotthon? Az ökokapszula egy 750W szélturbinával és egy 880W napelemmel van felszerelve, és mindkét berendezés egy 10 kWh akkumulátorra van bekötve.

A tojás alakú miniotthont nagyon okosan találták ki: a tetőről összegyűjti az esővizet, amelyet aztán egy szűrő segítségével megtisztít, így oldja meg a lakók vízigényét.  A vécé egy biokomposztálóból áll, de terveznek olyan modelleket is, amelyek eltüzelik a keletkező anyagokat.

A teljes ház 1350 kilogrammot nyom, ugyanis a külső borítás szénszálba burkolt alumínium. Mi az egyetlen hátulütő? Nem a kevés hely okozhat a lakóknak problémát, azzal talán még meg lehet barátkozni, viszont igen magas az ára az ökokapszulának: 70 000 brit fontba vagyis körülbelül 25 millió forintba kerül, ez négyzetméterenként 3 125 000 forintot jelent.

Előnye, hogy mobil, vagyis a szállítás megszervezése után bárhol letelepedhetünk az otthonunkkal.

Ebben a videóban nézheti meg a tojás alakú kapszula részleteit:

(A zoldtrend.hucikke nyomán, kép is onnan.)

Oszd meg te is