Ön ismeri ezt a 4 jelölést a termékeken?

Publikálva: 2017.01.10.

Ön ismeri ezt a 4 jelölést a termékeken?

Minden ember kötelessége környezettudatosan élni, még ha kicsinek is érezzük a saját környezetvédelmi lépéseinket. Ha sokan így teszünk, a sok kis lépésből nagy és jelentős lépések születhetnek Földünk ökoszisztémájának javítása, helyrehozása érdekében.

A Mapei vállalatcsoport törekszik a környezettudatos működésre. A termékcsomagolásokon kis szimbólumok jelölik, hogy a termék bizonyos bevizsgált és minősített jellemzőivel hozzájárul az egészségmegőrző, környezetbarát épületek megvalósításához.

Kép forrása: https://www.berrybreeze.com/O2bb/wp-content/uploads/2013/05/Products-That-Are-Good-for-the-Environment-.jpg

Kép forrása: https://www.berrybreeze.com/O2bb/wp-content/uploads/2013/05/Products-That-Are-Good-for-the-Environment-.jpg

Lássuk, hogy mik lehetnek ezek a jellemzők:

Alacsony illékony szervesanyag kibocsátás

EC1Ez a tulajdonság legelőször a melegburkolati termékeknél jelentkezett. Ezen a termékvonalon a környezetbarát termékek mostanra szinte teljesen kiszorították a régi típusú, a környezetre és egészségre veszélyes ragasztókat és lakkokat. Sőt ma már a többi termékvonal alapozóira és ragasztóira is jellemző az alacsony károsanyag kibocsátás.

A termékek alacsony porképződése a bekeverés és tárolás során

Low Dust innovatív technológiaA csökkentett porzást a Low Dust jelölés mutatja egyre több hidegburkolati ragasztón. Az anyagok bekeverése során 90 %-kal kevesebb por terheli a levegőt, így az anyag használóját is, nem beszélve a takarításról.

 

Penészesedésgátlás

bioblockA penész megtelepedésének megakadályozását lehetővé tevő alkotórészek a fugázóanyagokban, rugalmas hézagtömítőkben és falfestékekben is az egészséges élet kialakítását segítik.

 

Gyártás újrahasznosított alapanyagokból

Ultralite újrahasznosított technológiaAz újrahasznosított alapanyagokon alapuló termékgyártás, az Ultralite Technology nagymértékben hozzájárul a környezetvédelemhez. Az így gyártott termékek többsége könnyűsúlyú, így csomagolásuk, szállításuk, anyagmozgatásuk is előnyösebben végezhető a hagyományos termékekkel szemben.

 

A Mapei-nél minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az egészség-, és környezettudatosan fejlesztett építési anyagaink és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásaink segítségével az emberek megvalósíthassák a megálmodott épületeiket, otthonaikat. Ezáltal hosszú távon egészséges, sikeres, boldog és gondtalan életet élhessenek. Keresse ezeket a jelöléseket a zsákokon, és biztos lehet benne, hogy nemcsak minőségi anyagot kap, hanem a környezetet is védi.

Oszd meg te is