Íme, az ok, amiért a Mapei saját vonatokat használ!

Publikálva: 2017.02.2.

Íme, az ok, amiért a Mapei saját vonatokat használ!

Sokan nem is gondolnák, hogy egy építőipari anyagokat gyártó cég hogyan lehet környezetbarát, hogyan kímélheti a levegőt, az erőforrásokat. Pedig a valóságban nagyon is sokat tehetnek az ilyen vállalatok.

12+1 „zöld érv”, amiért a Mapei megfelelő választás azoknak is, akik környezettudatos módon szeretnének építkezni, felújítani.

 1. Elkötelezettség az egészség mellett
  Már az 1980-as évek óta bevezetett a világpiacra egy vizes diszperziós, nagyon alacsony oldószertartalmú ragasztókból, és egyéb építőipari termékből álló termékcsaládot.
 2. BioBlock® technológia
  A Mapei kutatólaboratóriumában kifejlesztett technológiával nagymértékben megakadályozható a penészért felelős mikro organizmusok megtelepedése a felületeken.
 3. Low Dust technológia
  Csökkentett porzású ragasztók és cementkötésű fugázóhabarcsok, amelyek tisztább környezetet és tisztább munkahelyet jelentenek.
 4. ULTRALITE technológia
  Ezzel a technológiával a Mapei könnyített súlyú ragasztókat gyárt, amelyek jelentős része újrahasznosított anyagot tartalmaz, így kevésbé terhelik a környezetet.
 1. LEED-nek megfelelő termékek (Leadership in Energy and Environmental Design)
  A Mapei az éves bevételének 5%-át fordítja kutatási és fejlesztő munkára, és a kutatási és fejlesztő munka 70%-a közvetlenül a LEED-nek megfelelő termékekre irányul. Több mint 150 féle terméket gyárt, amely megfelel a LEED követelményeknek, vagyis az épületek környezetbarát jellegére vonatkozó előírásoknak.
 2. Környezetvédelemre összpontosított kutatás és fejlesztés
  Olyan megoldások, amelyek a környezeti és a betéri levegő minőségét a lehető legnagyobb mértékben növelik, valamint nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátásúak (VOC), illetve nagy arányban tartalmaznak újrahasznosított anyagot.
 3. A zöld képzés stratégiája
  A szakemberek és a tervezők részére olyan különleges képzések, amelyek a környezetvédelmileg fenntartható termékek használatával, illetve azoknak a projektekbe történő betervezési lehetőségeivel foglalkozik.
 1. Globális környezetvédelmi stratégia
  A Mapei teljes jogú tagja a Responsible Care (azaz a Felelős Gondoskodás) programnak, illetve minden évben környezetvédelmi nyilatkozatot ad ki gyárai működéséről.
 2. Új, zöld beruházások
  Az új Mapei gyárakat a LEED tanúsítás elérésére tervezik és építik.
 3. Szállítmányozási stratégiák
  A hatékony szállításra, illetve anyagküldésre a Mapei saját vonatokat használ, illetve a gyárakat a piacok közelébe telepítette, ezzel csökkenti az üzemanyag használatot, valamint a tehergépjárművek levegőszennyezéseit.
 4. Energiamegőrző stratégiák
  A Mapei gyárakban a gyártásra fordított energiaszükségletet optimalizálják.
 5. Green Label Plus tanúsítvány
  A textil padló- és falburkolatokra, valamint a kerámia burkoló- lapok és kőlapok fektetésére használt ragasztókra, ragasztóhabarcsokra vonatkozó önkéntes ipari teszt program magas minőségű szabványokat állapít meg a beltéri levegőminőség növelésére.

+1. „Csökkentsd, használd fel újra, használd újra” stratégiák
A Mapei 64 gyára iparilag újrahasznosított anyagokat használ, a csomagolások is környezetfenntartóak, mert döntő mennyiségben újrahasznosított anyagokból készülnek.

Oszd meg te is